Activiteiten

Activiteiten die worden aangeboden

De stichting biedt activiteiten aan die de cliënten stimuleren om buiten eigen omgeving bezig te zijn, waardoor ze regelmatig in contact komen met anderen. De activiteiten hebben als doel om een prettig en nuttige omgeving te waarborgen, waar de cliënten zich kunnen ontwikkelen.

Om het doel te behalen zijn de activiteiten gebaseerd op socialiteit, laagdrempelige educatie en heeft een informeel karakter. Bij de educatieve activiteiten maken de cliënten kennis met vaardigheden die later voorgezet kunnen worden.

Alle aangeboden activiteiten worden begeleid door vrijwilligers.
Deze bestaan uit:
– Professionals
– Cliënten die gegroeid zijn, dat ze hun eigen talenten voor anderen in willen zetten.

De stichting streeft naar zo veel mogelijk persoonlijk contact met cliënten. Dit schept mogelijkheden zoals gepaste ondersteuning voor cliënten die verder willen met ontwikkelen. Hiermee is de stichting een kweekvijver voor verschillende organisatie die specifieke ondersteuning bieden.

Het netwerk van de stichting is breed, deze reikt kleine en grote organisaties waarvoor kortere of langere tijd samenwerkingsverbanden mee worden aangegaan.

De samenwerking bestaat o.a. uit:
– Het uitwisselen van kennis.
– Onderlinge door verwijzing van cliënten.
– Faciliteren van middelen.
– Gezamenlijke uitvoering van projecten.

Op het moment biedt de stichting de activiteiten aan in het buurthuis Holendrecht te Amsterdam Zuidoost.

Stichting Kracht en Pracht bereikt circa 200 personen per jaar.


(voor anderstaligen en analfabeten) De Nederlandse taallessen zijn in eerste instantie bedoeld voor diegene die helemaal geen Nederlands kunnen spreken, analfabeet en die niet kunnen meekomen binnen het reguliere aanbod.De stichting biedt deze personen Nederlandse taallessen aan op een laag niveau.
In deze cursus wordt onder begeleiding van een professionele coupeuse de basistechnieken van kleding maken geleerd. Als de deelnemers de modules goed afronden, krijgen zij een certificaat.De technieken die aangeboden worden zijn: Patroontekenen, Omgaan met de naaimachine, Herstellen van kleding...
Deze cursus is bestemd voor mensen die de basistechnieken van haren knippen en stijlen leren. De deelnemers worden onder begeleiding van een professionele kapster wegwijs gemaakt in het verzorgen en behandelen van haar. Met de technieken die de deelnemers hier leren kunnen zij zelf thuis aan de slag en dit kan geld besparen.
Fit worden of wat kilo’s kwijtraken? Het kan allemaal. Bewegen is belangrijk voor lichaam en geest. Onder professionele begeleiding wordt er een uur lang bewogen op ritmisch muziek. De lessen zijn toegankelijk voor mannen en vrouwen. De lessen worden gegeven op: Dinsdag 11.00 – 12.00.
Van aquarellen tot aan houtkool. Crea Bea is een creatieve les, waar de deelnemers met verschillende materialen kunst leert maken. Het knutselen is niet alleen leuk, maar helpt de deelnemers om sociale omgang te hebben. Er wordt gezorgd voor een veilige omgeving waar iedereen zijn/haar creatieve talenten kan ontwikkelen.
Heerlijke cake maken of een lekker gerecht leren koken. Dit wordt allemaal geleerd in de kookworkshop. De kooklessen worden gegeven door professionals en zijn toegankelijk voor iedereen die graag wil leren koken of die zijn/haar kookkunsten wil uitbreiden.